راهاندازی فروشگاه از جمله کسبوکارهای پرطرفدار است که در صورت اجرای درست و اصولی میتواند درآمد زیادی را به دنبال داشته باشد. برای موفقیت در این کسب و کار و رسیدن به سود مناسب، لازم است که یکسری اصول و نکاتی را رعایت کنید. از این رو ما این مقاله از مجله کیمیا تندیس، فروشگاه آنلاین قفسه فروشگاهی را به نکات طلایی راهاندازی فروشگاه اختصاص دادهایم و موارد مهمی که باید برای راهاندازی یک فروشگاه رعایت کنید، بیان کردهایم.
۷ نکته طلایی در راهاندازی فروشگاه
وقتی صحبت از راهاندازی فروشگاه زنجیرهای میشود، برای برخی از افراد کار بسیار سادهای به نظر میرسد و تصور بر این است که تنها داشتن سرمایه برای این کار، میتواند موفقیت را تضمین کند. اما باید بگوییم که راهاندازی یک مغازه خرده فروشی آنگونه که به نظر میرسد، کار سادهای نیست و در کنار سرمایه کافی، به رعایت اصول و نکاتی نیز نیاز دارد. این نکات را ما در قالب ۶ مورد مهم و طلایی گرد آوری کرده و در این بخش برای شما آوردهایم.
انتخاب نام مناسب
انتخاب نام مناسب، یک بخش مهم در راهاندازی فروشگاه است که باید در مورد آن دقت لازم به خرج داده شود. نام انتخابی باید جذاب باشد، به راحتی در ذهن باقی بماند، منحصر به فرد بوده و همچنین مناسب با کسب و کار و محصولاتی باشد که ارائه میدهید.
مشخص کردن کالاهایی که قرار است که عرضه کنید.
شما باید کالاهایی که قرار است در فروشگاه خود به مشتریان عرضه کنید، را مشخص نمایید. آیا کالاها در فروشگاه به نوع خاصی از مواد غذایی برای مثال مواد پروتئینی محدود میشود، یا اینکه شامل انواع مواد غذایی و مایحتاج روزانه میشود و قرار است که فعالیت شما در قالب یک فروشگاه خردهفروشی باشد. این موارد را باید به طور دقیق مشخص نمایید.
انتخاب ملک مناسب برای فروشگاه
موفقیت در راهاندازی فروشگاه، به میزان زیادی به ملک فروشگاه و محل آن وابسته است. ملک باید در درجه اول از نظر ساختاری، ویژگیهای معماری، امکانات و متراژ، برای فروشگاه مناسب باشد. در کنار این موضوع، منطقه و خیابان قرارگیری ملک نیز اهمیت زیادی دارد. ملک فروشگاه باید در منطقهای پر رفت آمد بوده و دسترسی مشتریان به آن راحت باشد.
تحقیق در مورد موارد قانونی
برای راهاندازی هر کسب و کاری، رعایت یکسری موارد قانونی الزامی است. الزامات قانونی که توسط دستگاههای زیربط برای این حوزه تعیین شده است. برای مثال شما باید مجوزهای لازم را دریافت کنید. در مورد موارد مالیاتی، حقوقی و بیمه اطلاعات لازم را کسب کرده و اقدامات ضروری را انجام دهید.
بازاریابی و تبلیغات
در دنیای امروز، با توجه به رقابت زیاد، بازاریابی وتبلیغات از جمله ارکان اصلی هر کسب و کاری به شمار میرود. برای راهاندازی یک مغازه یا فروشگاه نیز، این موضوع صدق میکند. شما باید از ابتدا، برای بازاریابی و تبلیغات هزینه جداگانهای را در نظر بگیرید. برای بازاریابی سعی کنید، خلاق باشید و ایدههای جذاب را به کار ببرید و با روشهای مختلف، جذب مشتری کنید. روشهای مختلف بازاریابی آنلاین و آفلاین مثل تبلیغات درشبکههای اجتماعی، تبلیغات بیلبوردی، رادیویی و… را به کار ببرید. برای انجام یک تبلیغات درست میتوانید از شرکتهای تبلیغاتی کمک بگیرید تا با بودچه مورد نظر خود، بتوانید بهترین بازدهی را از تبلیغات دریافت کنید.
برقراری ارتباط موثر با تامین کنندگان و عمده فروشها
قبل از اینکه فروشگاه را راهاندازی کنید، باید بتوانید چندین عمده فروش را برای تامین کالاهای خود پیدا کنید. در این باره تحقیقات لازم را به عمل آورید و سعی کنید با آنها ارتباط دوستانه ایجاد کنید. ممکن است که در ابتدا تصور کنید پیدا کردن عمده فروش خوب کار سختی است، اما باید بدانید شاید در ابتدا سخت باشد، اما در نهایت جوینده یابنده است، به ویژه در دنیای امروز که فضای مجازی امکان جستجوی هر چیزی را برای ما آسانتر و سریعتر کرده است.
بر رسی میزان ریسک راهاندازی فروشگاه
راهاندازی هر کسب و کاری با ریسک همراه است، پس این ریسک باید ما را از ایجاد یک کسب کار جدید منصرف کند؟ بدون شک جواب این سوال خیر است، زیرا ریسک بخش جدانشدنی هر کسب و کاری است اما با اتخاذ تصمیمگیریهای درست و به کار بردن یک استراتژی، میتوان این ریسک را به حداقل رساند. کاهش ریسک را میتوان از جمله نکات طلایی راهاندازی فروشگاه به شمار آورد که با انجام اقداماتی میسر خواهد شد که این اقدامات به شرح زیر است:
بازه زمانی شروع کار خود را مشخص کنید. رقبای خود را بررسی کنید و آنها را به خوبی آنالیز کرده و در مورد نقاط قوت و ضعف آن اطلاعات لازم را به دست آورید. مخاطبین هدف خود را مشخص کنید که از چه گروه سنی، با چه میزان درآمدی و چه طبقه اچتماعی هستند و کالاها را متناسب با این ویژگیها و پرسونای مشترینتان برای فروش انتخاب کنید. میزان نیروی انسانی و منابع مالی برای راهاندازی فروشگاه را پیشبینی و برآورد کنید. یعنی شما باید برای حداقل ۳ سال پیشبینی مالی خود را انجام دهید. در فرایند راهاندازی یک مغازه، شما به نوشتن قراردادهای مختلف نیاز پیدا کنید. از این رو بهتر است با یک مشاور حقوقی در ارتباط باشید و کار خود قانونی و اصولی پیش ببرید و از مشکلاتی که ممکن است در این زمینه به دلیل عدم آگاهی شما رخ دهد، جلوگیری کنید.