سایر تجهیزات فروشگاهی

بررسی و مقایسه ۳ مدل از صندوق‌های فروشگاهی

مقایسه ۳ مدل از صندوق‌های فروشگاهی

در حال حاضر انواع صندوق فروشگاهی به بازار عرضه شده است که برای مراکز گوناگون از فروشگاه‌های زنجیره‌ای خیلی بزرگ تا سوپرمارکت‌‌‌های محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به طوری که به یکی از تجهیزات ضروری برای آن‌ها تبدیل شده است. صندوق‌های فروشگاهی با نام دستگاه پوز نیز شناخته می‌شود که به دلیل کاربردهای متعدد آن، انواع مختلفی دارد. برای خرید هر کدام از مدل‌های صندوق‌های فروشگاهی لازم است که با ویژگی‌های آشنا باشید. بدین جهت ما در این مقاله از کیمیا تندیس به معرفی انواع صندوق فروشگاهی، ویژگی‌ها و کاربردهای آن می‌پردازیم. بنابراین اگر شما هم برای انتخاب بهترین صندوق برای فروشگاه خود دچار تردید هستید و نمی‌دانید کدام مدل را با توجه به میزان بودجه و نوع فروشگاه خود خریداری کنید، با ما در این مقاله همراه باشید.

آشنایی با صندوق فروشگاهی و کاربرد آن

مضمون اصلی این مقاله ارائه اطلاعات مفیدی در مورد انواع صندوق فروشگاهی است. اما ما قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، لازم دانستیم در ابتدا شما را با این دستگاه‌ و کاربردهای اصلی آشنا کرده و مواردی را بیان کنیم. پس از آن نیز به سراغ انواع آن رفته تا شما بتوانید بهترین صندوق فروشگاهی را تهیه کنید.

همان طور که می‌دانید که هر فروشگاهی حتی مغازه‌های محلی، به ثبت خرید و فروش انجام شده و یا به اصطلاح همان حساب و کتاب نیاز دارند. در زمان‌‌های نه چندان دور، این حساب و کتاب به صورت دستی و به کمک ماشین حساب‌ها انجام می‌شد. روش‌ دستی مشکلات زیادی به دنبال داشت، اول اینکه زمان زیادی می‌گرفت، دوم اینکه احتمال خطا و اشتباه در آن بسیار بالا بود. ضمن اینکه امکان تهیه گزارش از میزان خرید و فروش و کنترل نیروی انسانی کار دشواری بود.

با گذشت زمان، برای حل مشکلات ناشی از حساب و کتاب دستی، دستگاه‌هایی به نام صندوق فروشگاهی به بازار عرضه شد. البته اولین صندوق‌های فروشگاهی با آن چیزی که امروز می‌بینیم، تفاوت زیادی داشت، در آن‌ها اثری از سیستم‌های الکترونیکی و تکنولوژی نبود، بلکه برگرفته شده از یک سیستم مکانیکی بود. آنها از نظر ظاهر و کارکرد، به دستگاه‌‌های تایپ قدیمی شباهت داشتند. آنها داده‌های فروش را بر روی کاغذ ثبت می‌کردند و بدین شکل امکان مدیریت فروش را تا حدی فراهم می‌کردند.

پیشرفت تکنولوژی و ظهور اینترنت و پیشرفت‌های آن، صندوق‌های فروشگاهی ابتدایی را مانند هر دستگاه مکانیکی دیگری، دستخوش تغییرات و تحولاتی زیادی کرد. در دنیای امروز، صندوق‌‌های فروشگاهی با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری و اینترنت کار می‌کنند و به دستگاه‌هایی هوشمند تبدیل شده‌اند‌، که کار مدریت خرید و فروش را راحت‌تر و بهتر کرده است و دیگر کاستی‌های صندوق‌های فروشگاهی قدیمی مکانیکی را ندارد. آن‌ها، به امکاناتی مثل نرم‌افزا‌رهای مخصوص، دستگاه‌های بارکدخوان، سیستم‌‌های مدیریت و فروش و … مجهز شده‌اند.

آشنایی با صندوق فروشگاهی و کاربرد آن

معرفی انواع صندوق فروشگاهی و آشنایی با ویژگی‌های آن‌ها

صندوق فروشگاهی TOUCH POS

صندوق فروشگاهی touch pos که به آن‌ صندوق‌های لمسی نیز گفته می‌شود، از جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین انواع صندوق فروشگاهی است که در بسیاری از مراکز خرید و هایپرمارکت‌‌ها مورد استفاده قرارمی‌گیرد.
در طراحی و ساخت دستگاه‌های ‌touch pos، از مانیتورهای لمسی استفاده شده است که همین نقطه تمایز آن با سایر صندوق‌های فروشگاهی است. هین مانیتور لمسی،‌ این صندوق فروشگاهی را از اتصال به سیستم کامپیوتری جداگانه بی‌نیاز کرده است. زیرا تمام تجیهزات لازم مثل پردازنده، هارد و … به صورت یکجا بر روی مانیتور آن تعبیه شده است. وزن و حجم کم در کنار کارایی بالا، از ویژگی‌‌های مهمی است که برای دستگاه پوز لمسی قابل ذکر است.

تماس با فروشنده

صندوق فروشگاهی مدل touch، به دلیل دارا بودن صفحه تمام لمسی و کوچک بودن، مورد استقبال زیادی قرار گرفته است، که به عنوان یکی از مزیت‌های اصلی آن به شمار می‌رود. سیستم مدیریت قوی و بسیار دقیق، سرعت بالا، رابط کاربری ساده و آسان، امکان ارتقای سخت‌افزاری و قابلیت اتصال به دستگاه‌های جانبی مثل فیش پرینتر از جمله مزایایی است که این دستگاه پوز را محبوب کرده است. اما ناگفته نماند که در کنار ویژگی‌های مثبت ذکر شده، از قیمت بسیار بالاتری نسبت به سایر دستگاه‌ها برخوردار است. قیمت بالا، نه برای تمام فروشگاه‌ها، بلکه فقط برای فروشگاه‌های کوچک و محلی یک ایراد به شمار می‌رود. از این رو دستگاه‌های پوز لمسی در هایپرمارکت‌ها و مجموعه‌های خیلی بزرگ به کار برده می‌شوند و اصلا گزینه مناسبی برای فروشگاه‌های کوچک نیست.

صندوق touch pos

صندوق فروشگاهی POS

صندوق فروشگاهی pos، نامی آشناست که احتمالا آن را زیاد شنیده‌اید. این مدل از صندوق فروشگاهی یکی از رایج‌ترین‌ها است که در مراکز فروش مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از نظر قیمتی، میان رده به شمار می‌رود که توانایی خرید آن برای بسیاری از کسب و کارها وجود دارد. یک انتخاب عالی برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌های بزرگ است.

صندوق‌های فروشگاهی پوز، از نظر پیشرفته بودن و میزان امکانات، در رده پایین‌تری از صندوق‌های تمام لمسی قرار می‌گیرد. ولی در عین حال از امکانات قابل قبولی برخوردار است. برای مثال می‌توان نمایشگر بزرگ آن را اشاره کرد. موارد دیگری مثل قابلیت اتصال به دستگاه‌‌های جانبی‌ و امکان کنترل دقیق بر روی سیستم توزیع فروش، قابلیت استفاده توسط چند کاربر به صورت همزمان، برخورداری از یک سیستم حسابداری قوی و قابلیت ارتقا سخت‌افزری از دیگر ويژگی‌های مثبت این دستگاه است که آن را به یک صندوق فروشگاهی رایج در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای تبدیل کرده است.

بدون شک در کنار تمام مزایای ذکر شده برای صندوق فروشگاهی pos، برای آن معایب و کاستی‌هایی نیز وجود دارد. از جمله این معایب می‌توان به عدم تجهیز به مانیتور لمسی و وابسته بودن به سیستم کامپیوتری اشاره کرد.

صندوق فروشگاهی POS

صندوق فروشگاهی ECR، ساده‌ترین مدل صندوق فروشگاهی

ECR ساده‌ترین مدل صندوق فروشگاهی و البته ارزان‌ترین است که همچنان کاربرد خود را دارد. این دستگاه از نظر ظاهری، مشابه با یک دستگاه ماشین حساب است که به یک مانیتور کوچک مجهز شده است. همچنین یک محفظه کوچک برای نگهداری پول نقد دارد. کاربرد اصلی این دستگاه‌ در فروشگاه‌های و سوپرمارکت‌های محلی است که در آنها هزینه زیاد برای صندوق، توجیهی ندارد. ضمن اینکه به دلیل پایین بودن حجم تراکنش در این فروشگاه‌ها، نیازی به مدل‌های پیشرفته‌تر وجود ندارد.

ساختار ساده و قیمت ارزان در کنار قابلیت اتصال به بارکدخوان و چاپگر رسید همراه با برخورداری از امکان مدیریت حساب دقیق‌; صندوق فروشگاهی ECR را به یک انتخاب مناسب برای فروشگاه‌های کوچک محلی تبدیل کرده است. اما در مقابل به دلیل عدم قابلیت ارتقا سخت‌افزاری،‌ نمایشگر کوچک، سیستم سخت‌افزاری ضعیف و عدم سرعت بالا; برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ اصلا توصیه نمی‌شود.

صندوق فروشگاهی ECR، ساده‌ترین صندوق فروشگاهی

جمع‌بندی

انواع صندوق فروشگاهی امروزه به یکی از  تجهیزات فروشگاهی سوپرمارکت و مراکز فروش مختلف تبدیل شده است. ما در این مقاله علاوه توضیحات کلی در مورد صندوق فروشگاهی، به معرفی انواع آن نیز پرداختیم. همان طور که در متن بیان کردیم، هر کدام از انواع صندق فروشگاهی از ویژگی‌ها‌، مزایا و معایبی برخوردار است که باید بر مبنای این موارد مناسب‌ترین نوع را برای هر فروشگاه انتخاب کرد.

بنابراین اگر شما قصد خرید صندوق فروشگاهی را دارید، باید نوع نیاز فروشگاه خود را بررسی کنید. به حجم تراکنش، اندازه فروشگاه و میزان اجناس خود توجه کنید. سپس با در نظر گرفتن این موارد و همچنین میزان بودجه خود، با توجه به موارد گفته شده در این مقاله، بهترین انتخاب و خرید از صندوق فروشگاهی را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *